joi, 5 iunie 2014

Un mic ajutor

Vă rog să da-ți un vot pe următorul site pentru ca un om minunat să poată ajuta școala la care învăț eu,biserica si localitatea Nehoiu.
Uita-ți site-ul ,da-ți un vot. http://www.metro.ro/public/toate-povestile?utm_campaign=bazaarvoice&utm_medium=Default&utm_source=Stories&utm_content=Default

sâmbătă, 26 aprilie 2014

Ziua Poeziei

A trecut ceva timp de la ziua poeziei(nici eu nu am știut de ea),dar astăzi am să scriu despre ea.
Ziua Internațională a Poeziei este pe data de 21 martie și este declarată de UNESCO, începând din anul 1999, drept o recunoaștere a faptului că oamenii de litere și de cultură, poeții și scriitorii din întreaga lume și-au adus o contribuție remarcabilă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale. De asemenea, “Ziua internațională a poeziei” urmărește să susțină creația poetică, stabilirea unui dialog între poezie și alte genuri ale creației, editarea și promovarea poeziei ca artă deschisă oamenilor.
Primele manifestări dedicate “Zilei internaționale a poeziei”, în România sunt legate de Fundația Culturală „Orient Latin” si de Asociația Culturală ADSUM care organizează, separat, din anul 2005 respectiv 2008, spectacole pentru marcarea acestui moment. Spectacolele Asociației Culturale ADSUM incep la Palatul Suțu, iar anii următori (până in 2012 inclusiv) manifestările capătă amploare fiind găzduite de Biblioteca Națională a României si Palatul Național al Copiilor După anul 2009 ideea de a organiza manifestări dedicate “Zilei internaționale a poeziei” este preluată de tot mai multe asociații culturale, ligi și alte societăți ale scriitorilor din România.

Ziua Cărții

Ea ne deschide drumul fiecăruia. Dacă noi o aruncăm ea nu ripostează. Pentru asta pe 23 aprilie sărbătorim printer altele ziua cărții.
În această zi unele cărții au fost vândute la jumătate de preț (tot noi suntem în câștig),au fost organizate maratoane de citit și multe altele.
Încercați ca de acum în colo să profitați de fiecare carte pe care o aveți,nu le mai lăsați să putrezească pe un raft(nu se i-a în calcul dacă mai ștergi din când în când raftul de praf).

sâmbătă, 5 aprilie 2014

Săptămâna școala altfel

S-a mai terminat o săptămână de școală. Copii așteaptă cu nerăbdare săptămâna școala altfel.
Această săptămână este una diferită de celelalte pentru că profesorii împreună cu elevii desfășoară diferite activități despre:
  • Pictură
  • Sport
  • Literatură
  • Muzică
  • Matematică
  • Modă
  • Istorie
  • Arta Fotografică
  • Orizontul Local și multe altele.
Unele școli organizează și simulări de:
  • Incendiu
  • Cutremur
Iar acum ne întoarcem  la primele postări pe acest blog,în care era vorba despre DEZASTRE (nu voi scrie din nou,doar voi reaminti despre ele).
Dezastrele sunt de 2 feluri:
  • Calamități
  • Catastrofe
Sper să aveți o săptămână minunată.

duminică, 30 martie 2014

Ora Pământului

Programat pentru 29 martie, în intervalul 20.30 – 21.30, ORA PĂMÂNTULUI (earth hour), cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istorie, continuă tradiţia stingerii luminilor în mod simbolic, dar se constituie, pentru instituții, organizații și cetățeni într-o nouă oportunitate de a-și arăta preocuparea pentru mediu și capacitatea de mobilizare
Ora pămîntului - Earth Hour se sărbătorește în România din anul 2009. În prezent, Ora Pământului coalizează o comunitate globală de peste 2 miliarde de oameni.
Un numar de 13 orase din Romania concureaza anul acesta pentru titlul de Capitala Earth Hour 2014, organizand o serie de evenimente in acest sens, mai anunta Ora Pamantului.
Mai multe informații veți găsi pe http://www.orapamantului.ro/



sâmbătă, 29 martie 2014

Ziua Poliției Române

Pe 25 martie a fost ziua Poliției Române.
Poliţia română sărbătoreşte 192 de ani de la înfiinţare. Un foarte bun moment de a ne aminti o mică parte din istoria zbuciumată a acestei instituţii Am putut vedea cum se pregătesc poliţiştii pentru  o parte dintre cele mai dificile intervenţii. Copiii au fost foarte impresionaţi, pe unii aceste intervenții I-a pus pe gînduri în legătură cu ce vor face în viitor.
Au fost acordate chiar și premii.
PREMIUL SPECIAL a fost înmânat de Gabriel Oprea, UNITĂŢII CENTRALE DE ANALIZĂ A INFORMAŢIILOR. Activitatea structurilor de analiză a informaţiilor s-a dezvoltat semnificativ, fiind principalii furnizori de produse analitice către structurile operative ale Poliţiei Române şi factorii decizionali. Modelul românesc de intelligence led policing dezvoltat de UCAI a primit recunoaşterea internaţională, fiind implementat inclusiv în ţările vecine.
În urma consultării poliţiştilor din toată ţara, au fost făcute nominalizări pentru categoriile Combaterea Criminalităţii Organizate, Judiciar, Ordine şi Siguranţă Publică şi Structuri de Suport, iar apoi au fost aleşi prin vot câştigătorii. 
 

Ziua Mondiala A Apei

Pe 22 martie 2014 am serbat Ziua Mondială a Apei.
Poate mulți dintre voi nu știați asta,dar sunt câțiva oameni(prea puține) care știau de această zi.
Ziua Mondială a Apei, sărbătorită în fiecare an la 22 martie, atrage atenţia în acest an asupra importanţei apei ca resursă vitală pentru siguranţa alimentară. 
Sloganul stabilit de UN Water şi FAO pentru acest an: „Lumea este însetată pentru că nouă ne este foame” se doreşte un semnal de alarmă în ceea ce priveşte risipa resurselor de apă, a importanţei acestora pentru securitatea alimentară şi implicit pentru sănătatea populaţiei.
Pornind de la realitatea că aproape un miliard de oameni trăiesc în condiţii de subnutriţie, în timp ce resursele de apă dulce sunt în scădere, obiectivele Zilei Mondiale a Mediului privesc:
- raţionalizarea consumului de apă în gospodării, agricultură şi industria alimentară;
- reducerea risipei de alimente: 30% din alimentele produse la nivel mondial sunt aruncate;
- promovarea unor obiceiuri alimentare sănătoase, cu accent pe alimente produse cu consum mai mic de apă.
Cantitatea de apă necesară pentru producerea hranei este de trei ori mai mare faţă de necesarul pentru băut, ceea ce arată importanţa apei ca pilon esenţial al securităţii alimentare.
În condiţiile în care populaţia lumii este în continuă creştere, iar 30% din alimentele produse pe plan mondial rămân nefolosite şi se risipesc, resursele de apă ale omenirii, considerate în descreştere, vor deveni în curând insuficiente pentru satisfacerea necesităţilor alimentare.

duminică, 16 martie 2014

Timpul

Hei.Îmi cer scuze că nu am mai postat de mult,dar a început școala și îmi petrec o parte din timp acolo sau chiar dacă sunt acasă mă pregătesc pentru anumite ore scriind sau învățând.Sper că ați petrecut frumos de Valentine's Day,de Dragobete,de 1 martie și de 8 martie.M-am referit că de aceste 4 sărbători sper că ați petrecut mai mult timp cu cei dragi.Eu am făcut acest lucru.
Bucurați-vă în continuare de timpul petrecut cu familia,pentru că nu știi când o să-i pierzi.